1. Visegrádi Klaszter Kongresszus - Gliwice


A "Clusters in the Visegrad Group - Challenges of the Future" című projekt megvalósításához kapcsolódóan a V4 országok klaszter-képviselői számára 2017. novemberében kétnapos találkozó került megrendezésre. A találkozó alkalmával megkezdett szakmai megbeszélés újabb kétnapos rendezvény keretében folytatódik, a klaszterekben zajló innovációk (klasztertagok közötti K + F együttműködés), valamint az egyes V4-országokban alkalmazott klaszterpolitikák területét érintően. A kongresszus a következő kulcsterületekre irányul:
légiközlekedés – védelem – űrtechnológia
információs és kommunikációs technológia
biotechnológia (beleértve az élelmiszeripari és mezőgazdasági területet is)
elektromos közlekedés

A kongresszus a V4 régió klasztereinek működésével kapcsolatos problémákkal foglalkozik, teret biztosítva a tapasztalatcserére, a problémák megoldására és a visegrádi csoport (V4) országaiban működő klaszterek tevékenységét végző emberek hálózatának létrehozására. A V4 régió és az Ipar 4.0 ágazatok képviselői közötti együttműködés kulcsfontosságú kérdés. Mindez esélyt teremt Európa újraindusztrializálására, és különösen az olyan országok gazdaságai számára vonzó, amelyek az ipari fejlődést az új IKT-technológiákra, az automatizálásra, a robotizációra és az ökológiai követelményekre alapozzák.

A kongresszus megrendezésére a lengyelországi Gliwicében kerül sor, 2018. szeptember 25-26-án. A rendezvényen a Szoftveripari Innovációs Pólus Klasztert a Porta Novum Nonprofit Kft. képviseli. A rendezvényről további információ a rendezvény honlapján érhető el.

2018-08-22