Három klaszter együttműködésével valósul meg a CHECK-IT magyar-szerb határon átnyúló projekt

A Magyar-Szerb Határon Átnyúló Program keretében az "Establishing innovation-technology platform "Checkpoint IT the Community" in the cooperation of Szeged-Subotica-Novi Sad c. projekt támogatást nyert el 3 klaszter, a Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter, a Subotica ICT Cluster, a Vojvodina ICT Cluster együttműködésével.
A projekt elsődleges célja egy "Checkpoint-IT Community" létrehozása, mely egy innovációs-technológiai platformot alapoz meg. A Checkpoint-IT Platform magas szintű együttműködéseket támogat a közösség különböző szereplői (üzletemberek, álláskeresők, diákok/fiatalok, nők, mentorok, kutatók, befektetők, alapítók) között.
A létrejövő Közösség célja, hogy együttműködéseket és párbeszédeket kezdeményezzen a regionális quadruple-helix szereplői között, komplex szolgáltatási portfóliót nyújtva az ICT közösség kapacitás bővítéséhez, a közösség versenyképességének növeléséhez a különböző tevékenységeken keresztül a határon átnyúló térségben.
A tevékenységek között szerepelnek:
  • komplex piaci alapú képzési program fejlesztése,
  • közös prototípus fejlesztés elősegítése a PrototypeHub-ban (Agile IT módszertanok, technológiai oktatás, e-learning, webinars, üzleti modell, terv készítése, stb.)
  • Starter Kézikönyv induló IT vállalkozásoknak a határon átnyúló régióban
  • Hard/Soft készségeken alapuló kompetencia adatbázis fejlesztése IT szakemberekre
  • Technológiai IT Showk, meetupok szervezése a határon átnyúló régióban

A projekt tervezett megvalósítási időszaka: 2018.05.01-2020.04.30.
A projekt teljes költségvetése: 464.375,38 EUR
A projekt EU támogatása: 394.719,073 EUR

2017-12-06