Szeged készen áll a kihívásokra

A konferenciát megnyitó beszédében Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester hangsúlyozta, ennél jobb időpontban nem is rendezhették volna a rendezvényt, hiszen az úgynevezett a Shared Service Center szektor (SSC) hasznosságát mutatja a hétfőn a BP-vel aláírt megállapodás, amely az óriáscég szegedi befektetését tette hivatalossá.


Nagy Sándor a Beszámoló az SSC Szeged Projekt eredményeiről című előadásában ezt részletesebben is kifejtette. Közel egy éves előkészítő munka után született meg a megállapodás a BP-vel, és a városháza két kollégája lényegében csak ezen a projekten dolgozott ez alatt az időszak alatt. Részletesen ecsetelte Szeged előnyeit: A város egy év alatt 25 ezer munkavállalót bocsát ki, a főváros másfél óra alatt elérhető, két ország is a szomszédban fekszik, az önkormányzat pedig minden segítséget megad az itt befektetni vágyó cégeknek. Ennek eredménye az, hogy Szeged készen áll minden kihívásra, mely a befektetések volumenéből és jellegéből adódik.


Mint ismert, az új szegedi GBS központ megnyitása annak a sokrétű szakmai tudással rendelkező munkaerőpiaci rétegnek teremt munkalehetőséget, akik a BP számára stratégiai jelentőségű növekedési területeken, ezen belül pénzügy, számvitel, beszerzés, adóügyek, HR szolgáltatások, tőzsdei kereskedés támogatás vagy ügyfélszolgálat területén szeretnének elhelyezkedni. A BP képviselői is felszólaltak a konferencián, és reményüknek adtak hangot, mely szerint tökéletes választás volt részükről Szegedre telepíteni a központot.


A hétfői bejelentésen Richard Hookway, a BP globális szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója elmondta “Nemcsak a British Petrol, hanem Magyarország és Szeged számára is nagyon fontos a bejelentésünk. 500 új munkahelyet hoz létre a BP, amely olyan emberek vár, akik magas szintű képzettséggel rendelkeznek, idegennyelveket beszélnek. Ők fognak dolgozni cégünk új szolgáltatóközpontjában”.


Egyelőre átmeneti helyen dolgoznak majd a cég munkatársai. 2017 közepére kész lesz az irodaház, ahol a jövő év végére már 200 munkavállaló fogja a feladatokat ellátni. Elsősorban jó szaktudással, idegennyelv-ismerettel rendelkezőket várnak a BP-hez.


 

2016-09-28